vila

Dvoupatrová vila s plochou střechou na čtvercovém půdorysu je situována v horní části svažité parcely. Výrazně horizontální vyznění vytváří zejména na vizuálně působivé jihovýchodní fasádě důsledné oddělení jednotlivých pater, pásová sdružená okna a na ně navazující průběžné terasy (v horním podlaží včetně lodžie s přesahující plochou střechou). Rámy oken i trubkové zábradlí jsou pojednány jednotně v červené barvě, omítka je hrubozrnná, výrazně strukturovaná. Boční jihozápadní a severovýchodní fasády jsou ploché, členěné pouze pásy sdružených oken (nakoso i podélně umístěné). Horní severozápadní fasáda při ulici Skalní je v důsledku příkrého terénu dvoupodlažní, přístupná z ulice shora po schodišti. Objekt je stylově jednotný, s promyšlenou racionálně kompaktní dispozicí. Charakteristická je ekonomická skladba všech prostor vily s čistými provozními liniemi. V interiéru jsou dochovány původní vlýskové podlahy, originální keramické obklady, původní kování, osvětlovací tělesa, původní truhlářské prvky (dřevěné parapety, schodiště) a zčásti i původní vestavěný mobiliář (koupelnové skříňky). Nedílnou součástí vily je terasovitě řešená kompozice zahrady s kamennými zídkami a terasami propojenými schodišti. V dolní části parcely, při ulici Barrandovská je vedle branky hlavního vstupu umístěna i zděná garáž.