dům

Dům č. p. 174 se nachází jihozápadně od Mírového náměstí na severní straně ulice Vrchlického. Dům č.p. 174 je jednopatrový řadový objekt na obdélném hloubkově orientovaném půdoryse. Hlavní (jižní) průčelí směřující do komunikace je v přízemí čtyř a v patře pětioké. První osa přízemí zleva, obdélný okenní otvor s okřídlenou segmentovou římsou, je vyplněna dvoukřídlými dveřmi. Prostřední dvě osy představují obdélné okenní otvory s profilovanou šambránou, které jsou vyplněny dřevěnými okny dělenými poutcem na horní jednokřídlé pole a na spodní pole dvoukřídlé s nečleněnými křídly. Pravou osu tvoří garážový otvor. Přízemí má pásovou bosáž. Osy patra s rytmem 2-3, představují okenní otvory se zdobným parapetem a s profilovanou šambránou lemovanou lizénemi, které jsou zakončeny volutovými konzolkami nesoucími přímé úseky říms se zdobnou suprafenestrou. Druhá osa zprava je slepá. Objekt horizontálně člení prostý sokl, kordónová a korunní římsa, které jsou koncipovány jako kladí. Dvorní průčelí je v přízemí tří a v patře čtyřosé. Postraní osy přízemí tvoří obdélné horizontálně položené okenní otvory vyplněné dvoukřídlými okny s nečleněnými křídly. Prostřední osa, obdélný dveřní otvor, je vyplněn jednokřídlými dveřmi. Prví tři obdélné okenní otvory patra zprava vyplňují dvoukřídlá nečleněná dřevěná okna, osu čtvrtou představuje menší obdélný okenní otvor vyplněný jednokřídlým nečleněným oknem. Objekt kryje sedlová střecha kombinovaná s mansardou. Střešní krytinu tvoří plechové šablony.