vila

Třípodlažní (do ulice dvoupodlažní) objekt vily s plochou střechou, situované v dominantní poloze při křížení ulic Barrandovská a Skalní, uliční fasádou obrácené do prostranství při ústí ulice Lumierů. Vila je umístěna v zahradě, na svažitém pozemku, při samém úpatí barrandovského kopce. V dolní části je pozemek zahrady ohraničen opět Barrandovskou ulicí, která se v kopci zatáčí v široké serpentině. Základní kubický tvar vily na obdélném půdorysu je objemově rozehraný ustoupeným nárožím v severozápadní části, markýzou hlavního vstupu a prvky balkonů a teras. Plochá střecha je řešena jako obytná terasa s prvkem částečně plné, částečně otevřené pergoly na sloupcích. Uliční severozápadní fasáda je pouze jednopatrová (v celkovém kontextu domu se jedná o druhé a třetí patro), puristicky čistá, oživená prvky pásových oken v přízemí a prvním patře. V severozápadním nároží je objekt částečně půdorysně ustoupený. Hlavní vstup je krytý výrazně vykonzolovanou markýzou zaobleného tvaru, po stranách doplněný pásy travertinového obkladu, stejný obklad se uplatňuje rovněž na soklu domu. Jihovýchodní fasáda obrácená do zahrady je třípodlažní. Nad terasou ve zvýšeném přízemí (df. patro s technickým zázemím domu) je na sloupech vynesená terasa prvního patra, přístupná pásem balkonových dveří, se zahradou propojená pomocí vřetenového schodiště s typickým zábradlím s drátěnými poli. Druhé patro (3.NP) je prosvětleno pásem obdélných trojdílných oken a doplněné balkonem s balkonovou stěnou (v levé části fasády). (pokrač.) Boční dvoupatrová jihozápadní fasáda je v severním rohu doplněna zapuštěnou terasou krytou štítovou uliční zdí s přímým schodištěm na střešní obytnou terasu. V exteriéru objektu je zachována většina autentických stavebních prvků a detailů - zábradlí teras s charakteristickými skleněnými výplněmi v zaoblených kovových rámech, původní okna i dveře v kovových rámech, drobné prvky (kování, geometricky řešené kovové rošty rohožek či větracích mřížek aj.) a původní oplocení s drátěnými poli na podezdívce.