dům

Dům čp. 14 stojí západně od náměstí Míru, na jižní straně ulice Jana Švermy (dříve Svaté). Jedná se o řadový patrový z menší části podsklepený zděný hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou mansardovou střechou, se třemi sedlovými vikýři na straně do ulice a krytou raženými pálenými taškami napodobujícími prejzy, v západní části mansardy na jižní straně střechy je zřízena terasa. Na místě dvora je od začátku 90. let 20. stol přízemní přístavba pod plochou střechou. Hlavní uliční průčelí je tříosé, s jednoduchou pásovou kordonovou římsou, v patře má plastová dvoukřídlá ve špaletě osazená dovnitř otvíravá okna s dvojskly s „falešným“ dělením na celkem jakoby čtyři tabulky v jednoduchých šambránách, ve vikýřích okna obdobná, ale v líci osazená jednokřídlá „falešně“ dělená na čtyři tabulky. V přízemí vlevo hlavní vchod s rámovými zasklenými dveřmi s nadsvětlíkem v segmentem zaklenutém ostění, vpravo též segmentem zaklenutý ve špaletě osazený široký výkladec. Dvorní průčelí též tříosé s plastovými okny ve špaletách.