dům

Pravděpodobně renesanční dům, upravován klasicistně a ve druhé polovině 19. století. Jednopatrový řadový dům nepravidelného půdorysu se nachází ve jižní frontě v Sládkově ulici. Střecha sedlová, krytá je pálenou krytinou (bobrovka) Hlavní severní průčelí je tříosé. Východní osu tvoří segmentově ukončený dveřní otvor s profilovanou šambránou vyplněný dvoukřídlými rýmovými dveřmi a proskleným nadsvětlí-kem. Nad v profilovaném štukovém rámu reliéf kozla. dveřmi konzole. Zbývající dvě osy v přízemí tvoří okenní otvory obíhané profilovanou šambránou a vyplněné dvoukřídlými šes-titabulkovými okny. Patro je od přízemí odděleno profilovanou kordonovou římsou. V patře okenní otvory se štukovou šambránou a obdélnými parapetními poli. Průčelí ukončeno profilo-vanou korunní římsou, nad kterou jsou tři novodobé sedlové vikýře se čtvercovými dvoukříd-lými okny. Dvorní (jižní) průčelí je tříosé, zadní vstup ve střední ose. Na jižní straně střechy tři střešní okna. K východní straně je přistavěno dvorní křídlo jehož východní průčelí je tříosé a jižní dvouosé.