dům

Dům čp. 114 stojí jižně od náměstí, na západní straně Sládkovy ulice (dříve Sladké). Jedná se o patrový z větší části podsklepený zděný hladce omítnutý objekt s lichoběžníkovým štítem nad středem hlavního východního průčelí, postavený na šířkové parcele na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou s polovalbou nad štítem hlavního průčelí, krytou na straně do ulice pálenými bobrovkami na řídké laťování a na straně do dvora pálenými raženými taškami. Při jižní části dvorního průčelí patrový přístavek pod pultovou střechou krytou pálenými raženými taškami. Hlavní uliční východní průčelí je šestiosé (2+4) nečleněné s v líci osazenými dvojitými ven a dovnitř otvíravými čtyřkřídlými šestitabulkovými okny (vnitřní z 2. pol. 18. stol., vnější asi z r. 1954) s pásovými šambránami. V první ose v přízemí dnes jediný vstup – v hluboké špaletě osazené jednokřídlé pravé dovnitř otvíravé rámové dveře o třech výplních s nadsvětlíkem. Ve štítě sdružené okno, vlastně dvě jednoduchá dvoukřídlá čtyřtabulková ven otvíravá v mělké špaletě osazená okna ve společné šambráně. Dvorní západní průčelí má okna pouze v jižní části, tři v patře přístavku (v líci osazená dvojitá ven a dovnitř otvíravá dvoukřídlá venkovní dvoutabulková vnitřní šestitabulková) a jedno nad střechou přístavku (ve špaletě osazené čtyřtabulkové v horní části s dovnitř otvíravým dvoutabulkovým křídlem).