dům

Dům č.p. 393 leží jihozápadně od náměstí, na severní straně ulice V zahrádkách, na křižovatce ulic Fučíkovi, Lázeňské a v Zahrádkách. Jedná se o nárožní patrový dům, hladce omítnutý (barevnost: bílá, články žluté), vložený podélnou jižní okapovou stranou ke komunikaci. Dům svou severní stranou dosedá k domu č.p. 394. Střecha je valbová krytá eternitem. Na straně ke komunikaci vystupuje nad pult střechy komínové těleso. Boční jižní průčelí je v přízemí trojosé, v 1. patře dvojosé. Výrazným znakem exponovaných fasád domu jsou opěrné pilíře, překryté ve svém vrcholu stříškami z pálených tašek. Stříška chybí u pilíře na východní fasádě. Ve druhé ose zleva, v jižním hlavním průčelí, se nachází vstup ve špaletě zakončený segmentem a přístupný dvěma schodovými stupni. Výplní jsou novodobé jednokřídlé rámové dveře dělené do šesti kazet, ve středu s motivem routy. Obdélné okenní otvory jsou osazeny v líci, rámovany ve štuku vytaženými jednoduchými šambránami a podokenní římsy chybí. V přízemí (v jižním a východním průčelí) jsou obdélná okna, dvojitá, ven a dovnitř otvíravá. Vnější dvoukřídlá, šestitabulková, vnitřní jednokřídlá, jednotabulková. V 1. patře jsou okna dvojitá, ven a dovnitř otvíravá. Vnější dvoukřídlá, osmitabulková, vnitřní jednokřídlá, jednotabulková. Na východním průčelí jsou okna dvojitá, ven a dovnitř otvíravá. Vnější dvoukřídlá s poutcem, čtyřtabulková, vnitřní jednokřídlá, jednotabulková. Západní průčelí prostupuje jedna okenní osa.