dům

Dům č. p. 353 leží západně od náměstí, na východní straně ulice Nerudově. Jedná se o přízemní řadový dům, částečně podsklepený, hladce omítnutý (barevnost: bílá, články vanilkově žluté), vložený podélnou západní okapovou stranou ke komunikaci. Střecha je sedlová krytá eternitem. Pultem střechy straně do komunikace a do dvora prostupují 2 obdélná střešní pultová okna. Pultem střechy na straně do dvora vystupuje nad pult střechy 2 komínová tělesa. Uliční průčelí je čtyřosé. Fasáda je horizontálně členěna soklem, obloženým kabřincem, který prolamuje vpravo od vstupu sklepní světlík. Vertikálně je fasáda členěna pilastrem, vertikálně členěným. Ve druhé ose zleva se nachází vstup ve špaletě zakončené stlačeným obloukem. Rámován ve štuku profilovanou šambránou. Výplní jsou novodobé dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce v horní části prosklené . Novodobé okenní otvory jsou osazeny ve špaletě, stojiny rámovány ve štuku vytaženými vertikálně profilovanými šambránami. Okna dvojitá, dvoukřídlá, dvoutabulková, dovnitř otvíravá.