dům

Dům čp. 184 stojí v jižní části západní strany hlavního kadaňského náměstí, na severu s ním sousedí dům „U slunce“ čp. 185. Jedná se o řadový patrový částečně podsklepený zděný hladce omítnutý objekt postavený na půdorysu písmene „L“ se sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování nad hlavním křídlem a pultovou na západě zvalbenou střechou, krytou živičnými šablonami nad severním dvorním křídlem. Obě střechy mají na straně do dvora střešní okna. Hlavní východní průčelí má v přízemí tři oblouky gotické lomené arkády podloubí a v sedmiosém pozdně klasicistním patře je ve třetí ose slepé okno s neogotickou šambránou, ve čtvrté ose okno sdružené a v páté ose pětiboký arkýř (s třemi obdélnými okny) z 1. pol. 16. stol., pod plechem krytou červeně natřenou stříškou, na gotické trnoži z doby kolem roku 1400. Mimo arkýř jsou zde dvojitá ven a dovnitř otvíravá v líci osazená okna se šambránami s pod a nadokenními římsami a s parapety se zrcadly s vegetabilním ornamentem. Na stranách patra ploché pilastry. Na čelním parapetu arkýře erb s nápisem z roku 1638. Západní dvorní průčelí hlavního křídla má sice dřevěná, ale zdvojená dovnitř otvíravá okna osazená ve špaletách. Patro dvorního křídla má obdobná okna z hnědého plastu s dvojskly a falešným dělením. V přízemí téhož křídla jsou velká nízká segmentová mřížemi opatřená dřevěná jednoduchá okna od velké místnosti sklenuté na jeden pilíř. Dvůr je vydlážděn pískovcovými deskami, v západní části zahrada.