dům zv. Střelnice

Dům č. p. 146/147 se nachází v ulici Čechova, jihozápadně od Mírového náměstí, na západní straně ulice Čechova. Dům č.p. 146-147 je jednopatrový volně stojící objekt na obdélném půdorysu s obdélnými křídly. Hlavní (východní) průčelí je v přízemí a patře čtrnáctiosé. Čtvrté, páté a šesté osy zleva byly prolomeny do mělce vystupujícího rizalitu, který byl v přízemí vertikálně rozčleněn čtyřmi páry pilastrů do tří polí. Pátou osu tvoří obdélný dveřní otvor se stlačeným obloukem v záklenku s profilovanou šambránou a hlavním klenákem, čtvrtou a šestou osu představují obdélné okenní otvory se segmentovými záklenky, které obíhá profilovaná šambrána s plným obloukem a hlavním klenákem. Patro rizalitu bylo rovněž rozvrženo pilastry do tří polí, postraní pole prostoupily okenní otvory s plochou šambránou, prostřední osu tvoří obdélný dveřní otvor s profilovanou šambránou vedoucími na balkon na celou šíři rizalitu. Balkon je vysazen na litinových konzolkách a má zdobnou mříž. Přízemí, ze stran vymezené pilastry, je opatřeno pásovou rustikou a ve zbývajících osách je tvořeno obdélnými okenními otvory s vpadlým polem šambrán. Výjimku tvoří pouze desátá osa zleva, kterou představuje obdélný dveřní otvor lemovaný ze stran lizénami. Patro je opět ze stran vymezeno pilastry, jeho okenní otvory mají plochou šambránu a obdélný štukový rámec v parapetu a napravo od rizalitu se střídají s pilastry. Nad patro bylo vystavěno ještě polopatro, které je stejné osovosti s patrem a přízemím. V rizalitu je vymezeno ze stran pilastry a člení ho dvě vpadlá obdélná pole. Polopatro je ze stran vymezeno dvojicí pilastrů, které se střídají se sdruženými obdélnými okenními otvory s profilovanou šambránou. Výjimku tvoří pouze osy po stranách rizalitu, které tvoří čtvercový okenní otvory s profilovanou šambránou. Pouze první dvě osy jsou otevřené, ostatní jsou slepé. Průčelí horizontálně člení prostý sokl, profilované kordónové římsy a ukončeno je profilovanou římsou korunní, která se v ose objektu segmentově zalamuje a tvoří tak prostor pro umístěný znak. Jižní průčelí se uplatňuje ve čtyřech plánech. První plán, jižní průčelí objektu je tříosé s obdélnými okenními otvory s plochými šambránami v přízemí a patře, v polopatře, vymezeném ze stran dvojicemi pilastrů, je představují čtvercové okenní otvory s plochými šambránami. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, plochou pásovou kordónovou římsou mezi přízemím a patrem, profilovanou kordónovou římsou mezi patrem a polopatrem a završeno profilovanou římsou korunní. Druhý plán, jižní průčelí zaobleného rizalitu, je prostoupeno pouze v přízemí jedním obdélným okenním otvorem s plochou šambránou. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem. Plochou pásovou kordónovou římsou a ukončeno profilovanou římsou korunní. Druhý plán nemá polopatro. Třetím plánem, jižním průčelím pravého zadního křídla, neprostupuje žádný prvek. Horizontální členění je shodné s druhým plánem. Čtvrtým plánem, jižním průčelím levého křídla, prostupuje v přízemí garážový otvor a v patře obdélný okenní otvor s plochou šambránou. Průčelí bez soklu je horizontálně členěno pouze profilovanou kordónovou římsou mezi patrem a polopatrem a završeno profilovanou římsou korunní. Západní průčelí se uplatňuje ve čtyřech plánech. První plán, západní průčelí pravého zadního křídla, je čtyřosé a ze stran vymezené pilastry. První, druhou a čtvrtou osu zleva tvoří sdružené obdélné okenní otvory s plochými šambránami, osu třetí tvoří jeden obdélný okenní otvor s plochou šambránou. Obdélné okenní otvory patra mají plochou šambránu. Dvěmi trojúhelnými štíty sedlových střech prostupují v ose sdružené obdélné okenní otvory s plochými šambránami. Druhým plánem, západním průčelím rizalitu, prostupuje v přízemí obdélný dveřní otvor, v patře obdélný okenní otvor s plochou šambránou. Oba plány jsou horizontálně členěno prostým soklem, plochou pásovou kordónovou římsou a ukončeno je profilovanou římsou korunní. Třetím přízemním plánem, zadním průčelím levého křídla, v přízemí prostupuje obdélný dveřní otvor. Trojúhelným štítem jeho sedlové střechy prostupuje sdružený obdélný okenní otvor s plochou šambránou. Čtvrtý plán, zadní průčelí objektu, je v prostoru mezi prvním a třetím plánem pouze přízemní, prostoupen dvěmi dveřními otvory a ukončen profilovanou korunní římsou. Nalevo od druhého plánu je plán čtvrtý tříosý. První osa zleva je umístěna do prvního patra a představuje obdélný okenní otvor s plochou šambránou Druhou osu tvoří v přízemí a patře obdélný okenní otvor s plochou šambránou, v polopatře ji tvoří sdružený obdélný okenní otvor s plochou šambránou. Třetí osu představují v přízemí a patře malé obdélné okenní otvory s plochou šambránou, v polopatře pak sdružený obdélný okenní otvor s plochou šambránou. Čtvrtý plán nalevo plánu druhého je horizontálně členěn prostým soklem, plochou pásovou kordónovou římsou a ukončen profilovanou římsou korunní. Severní průčelí je pouze jednoplánové, tvořené severním průčelím levého křídla, kterým prostupuje pouze jeden obdélný okenní otvor s plochou šambránou při levém nároží. Průčelí s prostým soklem horizontálně člení profilovaná kordónová římsa mezi přízemím a polopatrem a ukončeno je profilovanou římsou korunní. Objekt a křídla kryjí sedlové a valbové střechy. Střešní krytinu tvoří pálená bobrovka.