radnice

Radnice umístěna na východní straně Náměstí. Orientována je okapní stranou k průjezdní mírně se svažující komunikaci. Jedná se o řadový, dvoupodlažní, zděný objekt, který byl založen na obdélném půdorysu, s podélně orientovanou sedlovou střechou. Střešní krytina je z plechových šablon, opatřená červeným krycím nátěrem, položená na bednění vaznicového krovu. Rovina střechy je symetricky rozčleněna třemi drobnými vikýři se sedlovými střechami, nově doplněnými cca před 10 lety společně s polygonálním sanktusníkem, situovaným v ose objektu a zakončeným štíhlým oplechovaným jehlancem z TiZn plechu s okosenými hranami. Hlavní průčelí je v patře osmiosé, v přízemí pouze sedmiosé, se segmentovým vstupním portálem situovaným na osu fasády, s dřevěnými dvoukřídlými vraty. Průčelí je horizontálně členěno jednoduchou kordónovou a korunní římsou. Fasáda je hladká vápenná provedená v ploše žlutou barvou, ostění a římsy jsou bílé. Všechny otvory byly včetně vrat, dle starší fotodokumentace, lemovány pásovými, štukovými, hladkými šambránami, které dnes na průčelí chybí. Dvorní fasáda je pětiosá, ve střední části je doplněna tříosým rizalitem, ustupujícím po patrech, který je vždy zastřešen pultovou střechou. Nejvyšší sahá po úroveň chybějící korunní římsy objektu. Okna jsou v uličním průčelí na výšku obdélná, dřevěná, dvoukřídlá, zapuštěná hluboko za líc fasády (vnitřní špaletová). Původní vnější okenní výplně se nedochovaly.