dvojdům

Samostatně stojící jednopatrový objekt (dvojdům) s půdním patrem, zahradou a původním oplocením. Fasáda je symetricky řešena s ohledem na funkční rozdělení domu, při ulici fasádu člení dvě převýšené předstupující schodišťové věže. Zahradní fasáda je řešena rovněž symetricky, šestiosá, u středních čtyř os předstupující krytá terasa, nesoucí v patře balkon. V krajních polích terasy je několikastupňové schodiště ze zahrady. Fasáda domu je z režných cihel, v některých částech omítaná (překlady nad okny, římsa, střecha terasy a markýz, část zahradní fasády v místech terasy). Při vstupu do objektu i v domě samotném jsou uplatněny mozaikové dekorativní dlažby. Dochována řada detailů: dveřní i okenní prvky s kováním, zábradlí, zasouvací skleněné dveře v obytných prostorách, v kuchyni původní topeniště, vnější keramická svítidla, aj. drobné prvky stavby. Součástí areálu je i zahrada (parc. č. 2933 a 2935) a původní oplocení s cihelnými pilířky.