Mölzerova vila

Soubor Mölzerova vila se skládá z: - rodinná vila čp. 25 (na pozemku č. 2964) - zahrada s oplocením (na pozemku č. 2965) - pozemek parc. č. 2964 * (viz poznámka) Rodinná a nájemní funkcionalistická vila z let 1938 - 1939 od architekta Františka M. Černého. Vila Čtyřpodlažní objekt na obdélném půdorysu, s částečně zapuštěným suterénem, ustoupeným posledním podlažím s terasou a plochou střechou. Logicky řešené kubické těleso. Vnitřní protory jsou prosvětleny pásy sdružených oken, zahradní fasáda doplněna subtilními konstrukcemi balkonů se sklobetonovou podlahou. Neobyčejně výtvarným dojmem působí prvek jinak zcela technické konstrukce hlavního domovního schodiště (perforované kruhové otvory, barevné ladění materiálů). Použita řada dobových prvků (sklobeton, drátosklo) a zařízení (osvětlovací tělesa, radiátory, výplně dveří, oken, kování, aj.) Zahrada Jednotně koncipovaná spolu s domem, některé druhy dřevin dochovány do dnešní doby. Bazén s mozaikovým obkladem nebyl bohužel zahrnut do výčtu částí kulturní památky. Oplocení Podél ulice Na Kodymce a Na Špitálce. Kombinace kovových sloupků a polí s drátěnými výplněmi.