spořitelna - městský úřad

Městský úřad je situován v severozápadním rohu náměstí Republiky, na exponovaném místě při ústí ulice Palackého. Městský úřad byl postaven jako městská spořitelna. Obdélná dvoupatrová budova je do náměstí otočena šestiosým průčelím. Po stranách mírně ustupují nároží, která jsou stejně jako část zvýšeného parteru obložena keramickým obkladem. V levém nároží je zapuštěný hlavní vstup, ke kterému vede krátké kamenné schodiště, nad vstupem je umístěn balkon s kovovým zábradlím. Vstup vyplňuje kovový rastr se skleněnými výplněmi, uprostřed jsou dvoukřídlé dveře. V pravém nároží je další vstup do budovy, jedná se o kovové dveře s proskleným nadsvětlíkem. Nad nimi se nachází výrazný prvek vertikálního pásového okna v kovovém rastrovém rámu. Také všechna další okna jsou tvořena rastrovými kovovými rámy osazenými v líci fasády. Vertikálním prvkem uličního průčelí jsou kromě obložených nároží také lizény mezi okny. Průčelí ukončuje výrazná korunní římsa s keramickou mozaikou, která koresponduje s nadokenními římsami u oken v druhém patře. Budova má plochou plechovou střechu.