sousoší Nejsvětější Trojice

Sousoší Nejsvětější Trojice se nachází ve střední části obce, v klidné čtvrti jižně od hlavního náměstí. Nevysoká podstava je tvořena podnožní deskou, soklovou patkou, hranolovým tělem a profilovanou římsovou hlavicí. Na ní spočívá nově provedená, zužující se soklová patka (původní patka praskla), která nese stélu se sousoším Nejsvětější Trojice. To je provedeno v podstatě v hlubokém reliéfu, utváří je sedící postavy Ježíše Krista, přidržujícího masívní kříž, a Boha Otce, držícího železné žezlo, mezi nimi je pak vyvedena holubice Ducha Svatého. Obloukově je nad stélou uchycena kovová svatozář. Spodní část je zpodobněna do oblačných kup, rovněž tak zadní strana tohoto bloku je cele pojednána reliéfně podanými oblačnými kupami. Podstava je spíše prostá, pouze hranolové tělo je dekorováno. V dolní rozšířené části s náznakem volut jsou to reliéfně podané palmety, nad nimi je v mělkém reliéfu a v malých postavách zobrazena sv. Anna vyučující dítě Marii.