komplex Domova sv. Karla Boromejského

Domov sv. Karla Boromejského, vystavěný v letech 1858-1864 v klasicizujícím stylu, prošel pohnutou historií (mj. ženská věznice, aj.). Po roce 1950 byl zabrán pro výcvik dozorců, později se zde nacházel Výzkumný ústav zemědělské techniky. V tomto období byla budova značně poškozena necitlivými úpravami. V 90. letech 20. stol. celková rekonstrukce. Rozsáhlý čtyřkřídlý komplex s vnitřním dvorem. Velmi hodnotnou součástí Domova sv. Karla Boromejského je kaple sv. Rodiny, která vznikla spolu s hlavní budovou v roce 1860. Je provedena v neogotickém stylu a opatřena (v hlavní lodi, v presbytáři, v předsíni) nástěnnnými malbami beuronského stylu na motivy ze života sv. Rodiny, doplněné světci a anděli.