Husův sbor

Jednolodní stavba sboru s představěným objektem ve formě uzavřené arkádové lodžie v patře, s mírně předsazeným portikem hlavního vstupu, na nímž je umístěno velkoryse pojaté schodiště do vlastní lodi. Vstupní stavba patrová, s trojúhelným štítem lemovaným ve štuku. Přízemí a patro jsou odděleny masivními římsami, přízemí je členěno bosáží na nárožích a po stranách portiku. Po stranách vstupu jsou osazena kruhová okna s půlobloukovým dekorem v plochách nad okny mezi dekorem bosáže. Štít nad vstupním otvorem je trojúhelníkového tvaru, s masivním lemováním obloukově tvarovanou římsou. V pole štítku je umístěno domovní číslo. V patře vstupního portiku jsou tři velká, obloukově tvarovaná okna dělená do čtyř křídel, každé křídlo následně do malých čtvercových tabulek. Fasáda patra je členěna průběžnou nadokenní římsou tvarovanou nad okny do segmentů. Štít portiku je nesen konzolkami, ve štítu je osazené obloukově tvarované okno, resp. jedno obdélníkové okno oddělené zděnými sloupky od dvou postranních půlkruhových okenních výsečí. fasáda po bočních stranách členěna čtyřmi segmentově tvarovanými okny, zadní nižší část je kamenná se třemi okenními otvory se zděnými sloupky mezi okny a s obloukově tvarovanou nadokenní římsou nad celým otvorem. Hlavní štít lodi je lemován štukovou římsou jednoduchého tvaru. V ploše štítu je biblický nápis. Za štítem ve střeše umístěná věž s lucernou se dvěma obloukově tvarovanými okny z každé strany. Střecha věže helmicovitého tvaru. Loď s krovem sedlové střechy.