Jehněčí dvůr

Jehněčí dvůr vznikl z původní viniční usedlosti. R. 1807 byla postavena sýpka se štítem a obytné stavení. V polovině 19. st. tvořilo usedlost 5 objektů. K usedlosti patřily zahrady, louky, pastviny a zelinářská zahrada. Statek se až do 1. poloviny 19. st. nacházel ve vlastnictví Strahovského kláštera, k roku 1840 byl označen jako viniční usedlost a byl pronajímán. V roce 1856 vlastnil statek spolu s dvorem Jenerálka a Dubovým mlýnem Franz Fritsch. Budovy statku sloužily zemědělským účelům. V roce 1982 došlo k demolici čtyř z pěti objektů kvůli jejich havarijnímu stavu. V současnosti jsou zde novostavby. Nová je také ohradní zeď a stavba na místě býv. chlívků v JV části areálu. Kulturní památkou je: obytná budova s mladším křidélkem a vstupní brána.