Husův sbor Církve československé husitské

Hodnotná interiérová výzdoba a vybavení /Ladislav Šaloun, Vilém Amort, František Bílek, aj./, varhany, pamětní deska s prstí od Zborova, aj.). V dejvickém sboru žil, pracoval a zemřel dr. Karel Farský - zakladatel a první patriarcha nové reformované církve - Církve československé /pamětní deska na uliční fasádě/. Novogotická budova je koncipována jako výšková stavba, kde sokl vytváří lehce předsazená arkáda, pod níž jsou schována okna zvýšeného přízemí a na níž je umístěna terasa 1. p. Pět pater budovy je navýšeno o další podkrovní podlaží, ve střední části dokonce o dvě p., a zvýšeno dále o střední věžičku, která o další patro převyšuje budovu. Budova je ve střední ose 8patrová. Na budově je užito gotického a románského dekoru, v přízemí panelování, v patře krenelovaný ochoz terasy, o oken náznaky "gotického ostění". Gotizující detaily se soustřďují na střední věžičku, panelování mezi okny a na 5. a vyšší patro, které vytváří mohutný obloučkový štít s konkávně propletenými žebry. Věžička končí gotizujcími balkony a románským sdruženým okénkem. (podle UPP)