kaple Nejsvětější Trojice

Kaple Nejsvětější Trojice se nachází v severní části obce, na mírném návrší nad návsí, volně v rozptýlené zástavbě. Jedná se o orientovanou jednolodní stavbu s lodí obdélného půdorysu, s plynule navazujícím, půlkruhově ukončeným presbytářem a s hranolovou věží předsazenou před linii hlavního západního průčelí. K průběhu půlválcového závěru presbytáře jsou přisazeny celkem tři opěrné pilíře. Severní a jižní stěna presbytáře jsou členěny vždy jedním půlkruhovým okenním otvorem. Dřevěná okna jsou členěná do malých tabulek. Stejné okenní otvory jsou prolomeny také do prostoru lodi. V případě severní stěny se jedná o tři okna, v jižní stěně pak o dvě okna, v obou případech stejné velikosti a typu jako v presbytáři. V jižní stěně lodi je do síly zdiva zahlouben nepříliš hluboký obdélný, segmentově zaklenutý výklenek s vyzděným oltářním stolem. Výklenek je uzavřen laťovým plůtkem. Před hlavní západní, štítem ukončené průčelí je předsazena hranolová věž s předsíní v přízemí. Hlavní vstup do předsíně je veden ze západní strany obdélným, půlkruhově zaklenutým vchodem. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé. Z jižní strany je do předsíně prolomen ještě užší boční pravoúhlý vstup. Uzavírají jej jednokřídlé dřevěné dveře. V úrovni patra jsou v západní, severní i jižní stěně věže prolomeny sdružené užší obdélné okenní otvory. Kapli zastřešuje sedlová střecha přecházející na východní straně v půlkuželový závěr nad presbytářem. Věž je zastřešena osmibokou cibulí s lucernou, koulí a kovaným křížem. Cibule je krytá šupinovým eternitem, horní část vížky pak plechem.