dům

Dům je situován v řadové zástavbě jižní fronty náměstí 1. Máje. Zároveň vytváří neakcentované nároží do úzké bezejmenné uličky oddělující na západní straně vedlejší dům č. p. 92. Domy jsou rozepřené třemi prampouchy. Spolu s drobným domem č. p. 88, připojeným z druhého boku, spoluutváří malý městský blok. Ten na východní straně sousedí s kostelem sv. Ignáce resp. s velkorysým areálem jezuitské koleje. Jde o dvoupatrovou podsklepenou stavbu. Základní obdélná hmota domu, krytá sedlovou střechou, je k náměstí orientována rovnoběžně. Na ni navazuje kratší třípatrové jihozápadní křídlo, kryté pultovou střechou a delší jihovýchodní dvorní křídlo, se sníženým druhým patrem, rovněž kryté pultem. Celkový půdorys domu má tvar převráceného písmene J. Přeponu mezi dvorními křídly tvoří ohradní zeď s nevelkou kulisovou branou. Dům je zděný, omítaný, ve žlutookrové barevnosti. Hlavní sedlová střecha je kryta taškami, pultové zřejmě asfaltovými pásy. Horizontálně je hlavní průčelí domu členěno mírně předsazeným soklem, patrovými římsami a korunní konzolovou římsou se zubořezem. Vertikálně je zvýrazněn střed dvěma pásy užšího a boky pásem širšího kvádrového bosování s přiloženou hladkou lizénou. Lizény tvoří neúplné rámce. Průčelí je přísně osové, šestiosé, v rytmu 1-1-2-1-1. V úrovni přízemí jsou prolomeny výškově dimenzované otvory uzavřené plnými oblouky. Okenní otvory vyšších podlaží jsou výškově obdélné, pravoúhlé. Okna pater zvýrazňují kazetové parapety zdobené akantovými rozvilinami, šambrány a v patře též nadokenní římsy. V přízemí jsou osazeny dřevěné výkladce a dveřní výplně, zakončené půlkruhem a ošetřené středně hnědým lazurním nátěrem. Okenní výplně v patrech jsou pravoúhlé dřevěné, členěné do čtyř křídel, ve tvaru latinského kříže, opatřené hnědým nátěrem. Klempířské prvky jsou opatřené červenohnědým nátěrem.