kostel Zvěstování P. Marie

Kostel Zvěstování P. Marie se nachází u komunikace uprostřed obce. Stavba vystavěná na podélném půdorysu s věží nad západním průčelím a půlkruhově uzavřeným presbytářem, loď kostela v ose V - Z. Na závěr presbytáře po severní straně přistavěna sakristie se vstupními dveřmi osazenými v pravoúhlém ostění od východní strany. Věž dvoupatrová, okna v mezipatře dodatečně zazděna, nad zvukovými okny věže plechové ciferníky s hodinami. Římsa věže přesahující, nevýrazná, plochá s náběhem do cibulovité báně s lucernou, makovicí, zakončena latinským křížem. Po jižní straně věže přistavěno točité schodiště se vstupem na hudební kůr a do věže kryté sedlovou stříškou. Vstup do lodi kostela z podvěží dvoukřídlými dřevěnými dveřmi (nepůvodní) v nadpraží přerušený fronton. Boční stup do lodi kostela také od jižní strany (od komunikace). Loď kostela členěna lizénovými rámci, se segmentově zakončenými okny ve dřevěných rámech, okna osazena v pískovcovém ostění. Presbytář užší než šíře lodi, protáhlý, s identickými okny, pod římsou na východní straně nika se sochou P. Marie (novější, dodatečně umístěná?). Krov sedlové střechy s bedněním, nad presbytářem střecha zvalbená, krytinou plechové pásy sesazeny do falců. Okolo kostela kamenná ohradní zeď.