kostel Nalezení sv. Kříže

Orientovaná jednolodní podélná stavba s půlkruhovým presbyteriem a západní hranolovitou věží, je umístěna na severním okraji obce. Kolem kostela bývalý hřbitov se zděnou ohradní zdí. Zděná stavba zčásti z kvádříkového zdiva, zčásti ze zdiva lomového, omítaná. Exteriér: Západní hranolovitá věž je třípatrová, v přízemí s jednoduchým portálem, v 1. a 2. patře se střílnovými obdélnými okny, v posledním podlaží se sdruženými okny ve skosených špaletách. Omítky hladké, pod dvoudílnou jehlancovou střechou barokně profilovaná římsa. Krytina plechová. V půdoryse obdélná loď je hladce omítaná, členěná úzkými vysokými obdélnými okny ve skosených, segmentem ukončených šambránách. V přízemí jižní fasády byl v roce 1974 odkryt pozdně gotický portál. Jeho kamenné ostění je pravoúhlé s profilací střídající rovné plochy s vystupujícími oblouny. Do tohoto portálu je vložen vlastní vstupní půlkruhový portál. Ve cviklech portálu kresby různých znamení a církevních atributů. Nad lodí sedlová střecha krytá eternitem. Presbytář (uvnitř polygonální) je vně půlkruhový, typu románské apsidy, dodatečně za gotické přestavby zesílený čtyřmi opěrnými pilíři. Mezi pilíři úzká hrotitá okna v sešikmených špaletách. Omítky hladké, přírodní, hlavní římsa s barokní profilací. Střecha valbová o stejné výši jako střecha lodi, krytina eternitová. Severní sakristie má rovněž hladké přírodní omítky a barokní římsu. V její východní zdi je prolomeno úzké okno o lomeném oblouku. Střecha sedlová, krytina eternitová.