městský dům, z toho jen: hmota a vnější vzhled

Dvoupatrový řadový dům o dvanácti okenních osách s fasádou v bohatém dekorativním secením slohu. Okna tvaru T, případně rozšířená o další dvě tabulky, jsou dřevěná se štukovými parapety. V horním patře jsou rámována bohatými šambránami. Mezi okny jsou tři bohatě zdobené pilastry, přes obě patra, s rozvitými akanty, kruhovými a čtverečkovými štukami s hlavicemi a patkami. Nad vchodem je nástavec s vysoce plastickým dívčím maskaronem, kolem kterého je stylizované listoví a růžové květy. Fasáda je členěna lizénovým rámováním. V přízemí je pásová rustika, přerušovaná obchodními výkladci s dveřmi po levé straně a oknem výkladu po pravé. Některé výklady mají původní dřevěné rámy a dveře, které odpovídají stylu fasády. Mají kanelovaný pilastr mezi dveřmi a oknem výkladu a perforovanou spodní část výkladu. Horní část je rozdělena do šesti malých skleněných tabulek. Tomuto členění odpovídají i dvě tabulky horní skleněné výplně dveří. Dveře mají dělenou skleněnou výplň a spodní část s reliéfním zrcadlem. Některé výkladce jsou změněné, ale původní členění si zachovaly tři výklady vpravo od hlavního vstupu. Vstupní prostory domu mají zachované členění stěn chodby a také secesní schodiště. Ochraně ale podléhá pouze uliční fasáda domu.