chudobinec židovský, Azyl

Architektura domu se třemi byty, určeného pro chudé příslušníky židovské obce, vznikla v roce 1902. Stojí na místě starého židovského hřbitova. Dvoupatrový, samostatně stojící dům na rohu ulice Okružní má vpravo od vchodu přes první a druhé patro polokulatý nárožní arkýř o třech okenních osách, dělený parapetní a korunní římsou. Vlevo od vchodu tříboký arkýř o třech úzkých okenních osách přes první patro a přízemí, dělený oblou kordonovou římsou a profilovanou parapetní a korunní římsou. Dům nepravidelné dispozice má k východnímu průčelí, do zahrady, připojen novodobý přístavek s typovým trojdílným oknem. Severní - vstupní - fasáda o třech okenních osách. Západní fasáda o jedné okenní ose. Kromě pojednání arkýřů jsou fasády hladké, okna bez šambrán. Z jehlancové střechy vystupují trojúhelníkové štíty, se zprohýbaným okrajem. Uprostřed štítů jsou složená tři okna, osvětlující prostor půdy (uprostřed šestitabulkové, zakončené polokruhově a po bocích menší obdélná). Dvorek je zatravněn, dům stojí pod valem bývalých hradeb. V přízemí jsou prostory dílen a sklepů klenuté stájovou klenbou. V každém patře je jeden byt s plochými stropy. Uprostřed domu je čtyřramenné schodiště s původním jednoduchým zábradlím z železných profilů, natřených zelenou barvou. Krov domu je vaznicový s dvojitými stolicemi a věšadly. Na latích nese krytinu z pálených bobrovek s glazovaným povrchem.