pěchotní srub MO - S 20 "Orel"

Jde o mohutný oboustranný dvoukřídlý tvrzový pěchotní srub IV. stupně odolnosti, který měl být původně napojen na podzemí nakonec nerealizované tvrze Orel. Stropní deska a čelní stěna mají tloušťku 350 cm, celková kubatura činí 2856 m3. Srub byl betonován 5. - 11. prosince 1936. Na objektu se původně nacházely dva pancéřové pěchotní zvony a pozorovací zvon pro vedení dělostřelecké palby, tyto však byly po okupaci vytrženy německou armádou a již nikdy nebyly na objekt osazeny. Z objektu do nitra země vede 26,25 metrů hluboká šachta, která měla napojovat srub na komplex nakonec nerealizované tvrze. V šachtě se původně nalézalo schodiště, toto se však zhroutilo následkem exploze munice na konci války. V rámci expozice je objekt zakonzervován ve stavu, v jakém se nacházel v roce 1945.