socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha sv. Jana Nepomuckého na pilíři s reliéfem sv. Josefa se nachází na okraji obce nad prameništěm vody poblíž domu čp. 46, část obce Jívka II. Na základové kamenné desce je postavena nízká podnožní soklová deska o rozměru 100 cm x 100 cm, ve spodní části s profilací s oblounovým zakončením. Sokl je čtvercový, o základně s hraněnými výžlabky nároží, v čelním pohledu je vyrytý text a vročení: 1724/ DEN 24 IULI/ IOSECHF RZEHACK//. Podstavec je hranolový s příložní deskou ozdobenou na čelní straně s reliéfem sv. Josefa, Ježíškem a tesařským nářadím. Po bocích podstavce jsou stylizované příložky, ve spodní části s hraněnými volutami. Přesahující plochá římsa je opatřena profilací, která přechází do segmentové plinty. Socha sv. Jana Nepomuckého je provedena v životní velikosti, v kontrapostu, s položeným krucifixem na předloktí levé ruky a s hlavou k němu skloněnou. Světec je oděn do kanovnického roucha s almucí a biretem na hlavě. V podnoží sochy je osazen kovový držák se čtyřbokou lucernou. Materiálem skulptury je světle zrnitý bělošedý pískovec. Celková velikost sochy s pilířem činí 3, 5 m. Na skulptuře se vyskytují mechy, lišejníky a drobná mechanická poškození.