socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Podstavec se sochou sv. Jana Nepomuckého se nachází na parkovišti nedaleko budovy obecního úřadu. Na betonovém obdélném základu v travnaté ploše je posazen sokl, v čelní straně mírně konkávní s vyrytým jménem donátora a vročením: Josep Koulich / 1.8.1.1./. Odstupněná, ústupková římsa s výžlabky přechází do spodní části podstavce, směrem k hoření části mírně kónického, který je završen úzkou, profilovanou vzdutou římsou, na čelní straně s textem: S. heiliger / Landespatron / bitt fur uns. / s. Johannev NepomuK /. Na plintě socha sv. Jana Nepomuckého, figura esovitě prohnutá, hlava skloněná k levému rameni, pravá ruka mírně ohnuta v předloktí a natažena před pravý bok do prostoru, levá ruka ohnuta v předloktí a položena na hrudi. Světec oděn do kanovnického roucha s almucí, na hlavě biret. Naivní, líbezný výraz světce. V levé ruce uchopený diagonálně položený kovový krucofix s jetelově zakončenými rameny. Okolo hlavy kovová svatozář s pěti šesticípými hvězdami. Materiálem pískovec. Celková velikost 340cm.