kostel sv. Vavřince

Trojlodní kostel s předsazenou hranolovou věží v průčelí. Ke vstupu, který je tvořen kamenným portálem s vimperkem a kytkou, vede několik schodů. Nad portálem je okno s kružbou, nad ním římsa, hodiny, nad další římsou je sdružené lomené okno, nad římsou na nárožích nízké jehlancové věžičky, uprostřed hlavní jehlancová věž s makovicí a křížem. Do úrovně střechy jsou na věži odstupněné opěráky. Vlevo u věže šnek schodiště na kůr s malými okénky. Věžové průčelí má vedle věže vždy jednu okenní osu, napravo dole vchod se sedlovým portálem. Levý bok má 5 okenních os, mezi okny odstupněné opěráky, 6. osa předsazena- boční kaple. Závěr sedmiboký. Pravý bok má 5 os, 6. osa předsazena- boční kaple, za ní nižší přístavek sakristie, nahoře s balkonem, z boku 1 osa, ze strany závěru sdružené obdélné okno. Podvěží zaklenuto žebrovou klenbou do kruhového svorníku, kruchta je nesena sloupy, lodě zaklenuty vždy čtyřmi poli křížové žebrové klenby, závěr se síťovou klenbou do svorníku. Střecha sedlová, krytá břidlicí. V oknem barevné vitráže.