kostel Sedmi radostí Panny Marie s kaplí nad studánkou

Klasicistní, orientovaný poutní kostel situovaný na svahu poblíž léčivého pramene, na místě starší stavby z r. 1737. Obdélná loď přechází ústupkem do širšího a vyššího pravoúhlého presbytáře. Na východní straně presbytáře je obdélná sakristie, k níž na severu přisedá kaple sv. Tadeáše. Základy kostela tvoří údajně dubové piloty. Fasády kostela jsou žluté s bílým dekorem. Západní průčelí lodě má v ose obdélný portál s trojúhelným tympanonem. Nad portálem je slepé půlkruhové okno. Nad oknem je letopočet: "1830". Obě boční fasády lodi mají po třech půlkruhových oknech, na jižní straně je navíc střední obdélný portál s plechovou stříškou. Presbytář má po obou stranách po jednom půlkruhovém okně, na jihu opět obdélný portál. U jižní strany kostela je schodiště a kříž. na východní straně presbytáře nad sakristií je kruhové okno. Kostel má valbové plechové střechy, nad presbytářem s hřebenem situovaný napříč.Na střeše je kovaný kříž a osmiboký sanktusník krytý cibulovou střechou zakončenou praporem s hvězdou. Vnitřek lodi je plochostropý. Vzadu je vestavěná kruchta podklenutá třemi poli křížové hřebínkové klenby. Poprsnice kruchty spočívá na dvou pilířích obložených mramorem a překlenutých stlačenými oblouky; je zděná, rovná, s dřevěným balkonem opatřeným balustrádou uprostřed. Kolem stěn obíhá profilovaná římsa. Presbytář je sklenut plackou na čtyřech koutových pilastrech. Sakristie na východní straně kostela je plochostropá, s obdélnými okny a valbovou plechovou střechou. Kaple sv. Tadeáše má na severu půlkruhový vchod a na východě půlkruhové okno a trojúhelně ukončenou atiku. Nároží a šambrány fasád kaple jsou bosované. Střecha kaple je pultová.