venkovský dům

Přízemní roubený dvojdomek se zděným krámem uprostřed, na vysoké podezdívce sklepů polozapuštěných do svahu. Okapová orientace k ulici. Střecha sedlová krytá lepenkou, komín vyzděn z kamene s kamennou obloukovou hlavicí. Základ půdorysu tvoří obdélník rozšířený v pravé části zahradního průčelí o zděný trakt s chlévem a komorou nad ním. Při pohledu z ulice je pravá roubená část trojosá (stejně i ze štítové strany) s šestitabulkovými okny v dřevěných bíle natřených šambránách s parapety. Její štít je svisle bedněný se dvěma sdruženými čtyřtabulkovými okny a střechovitě bedněným vrcholovým cviklem s kruhovými větráčky. Spodní část štítu je vlevo rozšířena nad jednoosou zděnou komoru. Zděná partie krámu uprostřed uličního průčelí je trojosá: vlevo pravoúhlý kamenný portál hlavního vstupu s iniciálami SR na překladu a s jednokřídlými dřevěnými klasovitě bedněnými dveřmi z fošen, vpravo vstup a okno krámu s hladkými ostěními a oplechovanými vnějšími okenicemi. Omítky hladké s patrnou modelací zdiva.