socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

V zahradě domu při silnici, poblíž odbočky na Loučnou Horu stojí pískovcová socha v podživotní velikosti na podstavě. Představuje stojícího světce v obvyklém oděvu, s biretem na hlavě. Levou rukou objímá krucifix, k němuž sklání tvář, pravou jej zespodu přidržuje. U nohou sedí putti, který k němu vzhlíží. Socha stojí na jednoduše tvarovaném soklu s volutovými boky a plochým ozdobným rámcem, jenž je umístěn na římse hranolového podstavce. Sokl podstavce se buď nedochoval, nebo je zcela zahrnut terénem. Na čelní stěně dříku podstavce je vykrajovaný rámec s chronogramem „DIVO JoannI nepo / MVCeno Ista / sla Va pIe ereC /ta fVIt.“ (1726). Rozměry neměřeny, odhadem socha o výšce cca 150 cm, podstavec o výšce cca 160 cm.