krucifix se schodištěm a ohrazením

Kamenný krucifix, okolo s kamennou ohrádkou a přístupovým schodištěm od komunikace se nachází u místní komunikace ve směru Stará Paka k obci Libštát. Od silnice je vystavěno k ohradní kamenné zídce s krucifixem pět stupňů, po stranách a madly, kvádrové sloupky jsou ukončeny segmentovými hlavicemi. Prostor okolo kamenného krucifixu je obestavěn nízkou obdélnou kamennou zídkou, při níž jsou po vnitřní straně kamenná sedátka. Plocha okolo krucifixu s plochými kamennými deskami. Na obdélné dvoustupňové základně umístěn kvádrový sokl s čelní příložkou, rozměr 100 x 70 cm x 60 cm výšky, s textem: Pohleď, o duše, jak mnoho pro tebe / trpím, co pro tebe snáším /. Pozoruj bolesti, jimiž jsem přeplněn /, a hřeby jímiž jsem proklán/. Na soklu je umístěn kvádrový podstavec, po stranách s příložkami a volutovými křídly ve spodní a hoření části. V čelním pohledu vytesán reliéf P. Marie Bolestné. Podstavec je ukončen vzdutou římsou, uprostřed s křidélky a mušlí, na nízkém kvádříku ležící beránek. Krucifix je vztyčen na kvádrovém soklíku se zvlněnou římsou, v patě krucifixu lebka s obtočeným hadem. Ramena kříže jetelově zakončená, ve vrcholu kříže úzká nápisová páska IN/ RI. Korpus mrtvého Krista s hlavou skloněnou k pravému rameni a bederní rouškou. Materiálem světlý pískovec. Celková velikost kamenného krucifixu činí 420 cm, rozměr kamenné ohrádky je 5 x 4 m. Na zadní straně podstavce rytý text: Zhotovil Ant. Sucharda za ča / su Prusko Rakouské války / 1866 //.