boží muka

Jedná se o kamenosochařské dílo zhotovené z měkkého pískovce. Boží muka jsou celkem čtyřdílná, sestávají ze základové patky, dříku, krychlové hlavice a kamenného kříže na vrcholu. Základová patka je čtyřboká se skosenými vrchními rohy, z větší části zapuštěná v zemi. Na ní spočívá osmiboký dřík sestavený ze dvou kusů pískovce, vysoký je cca 3 metry. Po zrestaurování v roce 2001 byly spoje zaretušovány, v současné době není dvoudílnost dříku znatelná. Stěny osmibokého hranolu mají střídavě šířku 18 a 20 cm. V čelní stěně dříku je vytesáno reiléfní vročení L / etc / 62 (1562). Vročení je mírně ovětralé. Na dříku spočívá čtyřboká kaplice s mělkými nikami ve všech čtyřech stěnách. V každé nice je zobrazen reliéf kříže s Ukřižovaným. Kříže mají ramena mírně vzedmutá vzhůru. Na vrcholu je posazen tlapatý kříž. Na zadní stěně kaplice je vylomena spodní část, toto vylomení je původní, zřejmě sloužilo k závěsu pro lampu. Boží muka jsou obehnána třemi pískovcovými sloupky oplocení, původně pravděpodobně čtyřmi.