dům

Budova je jednopatrovým podsklepeným objektem s rekonstruovaným podkrovím ke komerčním účelům. Dům je zastřešen sedlovou střechou, jehož hřeben je rovnoběžný s ulicí. Střecha je kryta eternitovými šablonami, diagonálně kladenými. Ve střešní rovině se nacházejí nová střešní okna vložena při rekonstrukci na konci 20. století. Hlavní průčelí s mírně předsazeným rizalitem ukončeným atikovým štítem je bohatě zdobeno štukovou ornamentikou se secesními motivy, zdobenými prvky, které jsou doplněny mozaikovou výzdobou. Budova dosedá na mírně předsazený hladký sokl s římsou a je ukončena předsazenou korunní římsou se secesními prvky vytvářející jakoby triglify. Plocha fasády je členěna horizontálními a vertikálními prvky vytvářející určitý rastr – řád – budovy, vše doplněno mozaikou. Fasáda prolomena okenními otvory, v okenních osách nad sebou, přičemž vlevo a v rizalitu jsou sdružená. Okna v profilované šambráně s podokenní i nadokenní římsou. Podokenní římsa je podporována konzolami a mezi nimi se uplatňuje v přízemí mozaika a v patře ornamentální a rostlinný dekor. Prostor nad okny je doplněn nadokenní římsou se štukovou výzdobou jak ornamentální tak rostlinnou. Okna novější, dvoukřídlá, členěna pevným poutcem do T, přičemž horní třetina nad poutcem je členěna na šest nebo deset polí. V rizalitu, v jeho levé části, se nachází vstupní dveřní otvor v portálu se štukovým secesním dekorem. Dveře dvoukřídlé, pravděpodobně původní, se secesními kovovými motivy v naddveřní prosklené části. Rizalit ukončen atikovým polokruhovým štítem s projmutými hranami a dvěma postranními pilíři. V ploše štítu vpadlé polokruhové pole s bohatým štukovým rostlinným dekorem a iniciály KB, odkazující na stavitele JUDr. Bohdana Klinebergera. Pod římsou rizalitu se uplatňuje secesní hlava ženy doplněná rostlinným dekorem. Dvorní průčelí zcela hladké, nestylové, členěné okenními otvory dle půdorysného rozvrhu. Okna z druhé poloviny 20. století, hladká, bez členění.