Lovecký zámeček

Na mýtině, necelého půl kilometru jižně od Janova hradu a necelý kilometr severovýchodně od okraje obce Lednice stojí drobná voluptuární lovecká stavba knížat z Liechtensteinu ve stylu antikizujícího klasicismu se sloupovým průčelím, orientovaným JZ. Nevelká patrová stavba stojí na pravidelném obdélném půdorysu s armováním v omítce na nárožích. Hmotu budovy tvoří pravidelná stavba prolomená jednou osou trojdílných oken na bočních fasádách, která je v prvním patře otevřena na loggii trojbokým rizalitem s bočními skosenými zdmi, prolomenými velkým obdélným oknem; čelní stěna rizalitu je prolomena velkým francouzským oknem vedoucím na loggii. Střecha budovy je valbová. Před zámeček předstupuje otevřená loggie nesená přízemní mohutnou, v omítce pásovanou arkádovou galerií, se třemi arkádami v průčelí a jednou postranní arkádou z obou stran. Na postraní arkády navazuje ve hmotně zdiva slepá arkáda s dveřmi. Na arkádu dosedá kuželková balustráda, střídaná šesti hranolovými sokly z nichž vyrůstají poněkud neproporční toskánské sloupy s hladkým dříkem a patkou, nesoucí jednoduchý profilovaný architráv vyvršený prostým ořímsovaným trojúhelníkovým tympanonem. Z přízemí vede jednoduché schodiště do centrální plochostropé místnosti v prvním patře, otevřené francouzským oknem na loggii. Stavba je vystavena z cihlového a kamenného zdiva, pokrytého omítkou; římsy jsou po nedávné rekonstrukci oplechovány. Původní dřevěné okenní rámy doplňují nové dveře, opatřené novým kováním.