kostel Vzkříšení Páně

Klasicistní reprezentativní sálová chrámová stavba s mělkým pravoúhlým presbytářem má u vstupu v hlavním průčelí představený antikizující portikus o šesti sloupech s kompozitními hlavicemi, sloupy nesou nápis k výstavbě architektury: WENCESL.ANT.PR.A.KAVNITZ.RIETBERG. FECIT. MDCCLXXXIX. Výrazová střídmost exteriéru se opakuje i v interiéru objektu, který lze označit za výjimečnou památkou umění osvícenského klasicismu. Valeně sklenutý prostor kostelní lodě je včetně hlavního oltáře členěn pouze mělkými oltářními výklenky a historicky hodnotnou a uměřenou sochařskou výzdobou, na které se po roce 1789 podílel známý vídeňský sochař František Zacherle. Mladší reliéfy z roku 1893 jsou signovány Hansmanem de Stürmer. Hodnotnou chrámovou výbavu doplňuje mobiliář z poslední čtrvtiny 18. století a barokní zvony, umístěné v čtyřbokké hranolové chrámové věži, vestavěné za kněžištěm, ve střední ose architektury fary z roku 1790.