socha sv. Jana Nepomuckého

Skulpturu tvoří sokl a vlastní socha světce. Sokl je šestiboký, přičemž se zde střídají široké stěny s reliéfy a úzké stěny s volutou. Dole je podstavec, směrem vzhůru se mírně zužující. Přední stranu hlavní části soklu tvoří rovná stěna s reliéfem a na koso situované úzké stěny s volutou. V dolní části rovné stěny je reliéfní pás s vedle sebe situovanými akanty. Výše se nachází vystouplé obdélné pole se zaoblenými rohy a hrubým povrchem, na němž je reliéf sv. Václava. Světec stojí en face s odlehčenou levou nohou na náznaku skalnatého terénu. Oděn je do zbroje a pláště, sepnutého na prsou a halícího obě paže. V partii pod pasem tvoří cíp pláště výrazný záhyb, kryjící horní část levé nohy, na opačné straně je plášť rozevlátý. Pravá paže je natažená vedle těla, ruka přidržuje za horní okraj štít s orlicí, opřený o podložku vedle Václavovy pravé nohy. Levá paže je pozdvižená, ruka drží horní část žerdě s praporem, jejíž dolní konec spočívá na terénu mezi světcovýma nohama. Na hlavě, natočené do levého profilu, jsou vlnité vlasy a plnovous, světec má knížecí korunu. Boční stěny jsou opatřené volutou s menším závitem, zavinutým vně nahoře a větším závitem, zavinutým dovnitř dole. Povrch voluty je opatřený dole stejným dekorem, jako na širší stěně s reliéfem, výše pak střapcem ze stylizovaných rozvinutých květů, směřujících dolů. Obdobně jsou provedeny i zbývající strany. Na levé boční široké stěně je reliéf se sv. Vítem, stojícím s rozkročenýma nohama na skalnatém terénu. Dolní část je situována téměř čelně, nahoře se světec obrací do pravého poloprofilu (hlava snad do profilu, avšak je značně poškozená). Přes mužův šat přechází pod pravou paží směrem dopředu plášť s výrazným řasením. Pravá paže vede vedle těla, mírně oddálená ruka drží velkou palmovou ratolest. Na pravé straně je nahoře před světcovým tělem kniha, na které stojí kohout v pravém profilu. Ruka je nezřetelná. Na pravé boční široké stěně je reliéf sv. biskupa. Zobrazen je stojící na skalnatém terénu, v čelní pozici. Výrazný je jeho plášť, halící většinu postavy - až na partii kolem pasu. Sepnutý je na prsou, světec ho přidržuje levou rukou. Ta kromě pláště drží také biskupskou berlu, opřenou dolním okrajem o podložku. Pravá paže je pozdvižená, ruka drží krucifix, směřující horním koncem vzhůru. Hlava s mitrou je natočená ke krucifixu, obličej je nezřetelný. Sokl ukončuje přesahující římsa. Vlastní socha světce má podstavec, sledující půdorys soklu. Na širších stěnách kónického tvaru je vyryté zrcadlo, kopírující tvar podstavce, na užších bočních je voluta se závitem, zatočeným dovnitř, v dolní části. Podstavec zakončuje zaoblená římsa. Na podstavci stojí na deskové základně sv. Jan Nepomucký. Situovaný je en face, pravá noha je odlehčená. Klerika je členěná do převážně svislých hlubokých záhybů, rocheta s krajkovým dolním lemem je vpředu mírně rozevlátá. Oděv doplňuje kožešinová pláštěnka, jejíž dolní okraj je opatřen střapečky. Pláštěnka kryje pravou paži i předloktí, ruka, lehce oddálená od těla, drží mezi palcem a ukazováčkem kovový stonek, patrně po palmové ratolesti. Pláštěnka halí i levou paži, ohnutou v lokti. Viditelné je předloktí a ruka, přidržující velký krucifix, opřený horním koncem o Janovo levé rameno. Krucifixu dnes chybí horní konec svislého břevna. Na mírně předkloněné světcově hlavě, natočené k levému rameni, jsou krátké kudrnaté vlasy, na bradě kratší kudrnatý plnovous. Jan má na hlavě nasazený biret. Hledí na krucifix, ústa jsou pootevřená.