kaplička

Kaplička leží na návsi u komunikace z Jesenice do Klečetné. Její půdorys je téměř čtvercový o rozměrech cca 4 x 5 m a sokl proměnlivé výšky podle sklonu terénu. Vstup do kapličky je od zpevněné komunikace, dveřní otvor je obdélníkový se segmentovým nadpražím. Vlastní dveře jsou v horní polovině z přímých a křivočarých prvků a ve spodní části zcela plné. Zdivo je kamenné, jen výrazná římsa je zděná z cihel. V jednoprostorovém interiéru se přímo proti vstupu nachází prázdná nika. Původní strop soudě podle sférických rohů klenbový, čemuž by nasvědčovaly i dvě ortogonálně umístěná ocelová táhla. Na horním líci zdiva leží konstrukce stanové střechy, která je završena šestiúhelníkovým útvarem věžičky. Věžička se skládá z hranolu, polygonové báně a šeštihranolové lucerny tvořenou jen rohovými svislými sloupky mezi kterými je umístěn zvon. Ukončení je provedenou jehlanem a plechovou koulí s křížem.