fara

Zděná omítnutá patrová budova má obdélný půdorys. Východní průčelí je pětiosé, jeho dolní část chrání sokl. Osy první a druhá od severu a od jihu jsou umístěné těsně vedle sebe, rozestup mezi osami druhou od severu a od jihu a střední osou je velký. Ve střední ose přízemí je situován vstup, přístupný po třech schodech - před dveřmi je ještě podesta. Dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce mají křídla zdobená výplněmi. V dolní části jsou na každém křídle dvě úzké obdélné, na výšku orientované výplně vedle sebe. V horní části, oddělené římsou, je dole výplň tvaru osmiúhelníku, orientovaného na šířku, nahoře obdélná, na šířku orientovaná výplň se zkoseným vnějším horním rohem. Spoj křídel kryje sloupek se zvýrazněnou patkou a hlavicí. Dveře lemuje kamenné ostění s ušima, ve středu jeho horní části je barevně provedený letopočet 1733. Na stěně vně bočních stran ostění je úzký plastický pás, sledující jeho tvar a nahoře sahající až pod profilovaný trojúhelný fronton bez vodorovné dolní části, který se nachází nad vstupem. V horní části je tento pás rozšířen do stran, kde se volutovitě stáčí dovnitř. Z boků voluty vychází esovitý motiv, směřující diagonálně vně, pod volutou je střapec. Ten tvoří trojúhelníkovité tvary – nahoře je jeden širší, dole dva užší vedle sebe. V ploše stěny pod frontonem se nachází nadsvětlík, který přímo nenavazuje na vstup a je také užší. Má šikmé boční strany, přecházející v horní polovině nadsvětlíku v půlkruh. Zasklení člení dole tři svislé příčle, nad vodorovnou příčlí v polovině jsou tři příčle sluncovité. Zbývající osy přízemí vyplňují okna. Jejich dvojice jsou umístěné těsně vedle sebe, avšak na rozdíl od sdružených oken mají tyto každé vlastní šambránu. Jsou dvoukřídlá dřevěná, umístěná ve špaletě. Křídla rozdělují tři vodorovné příčle, okna chrání jednoduchá vnější mříž. Otvory lemuje profilovaná šambrána. První patro odděluje profilovaná římsa, přecházející i na severní a jižní fasádu. Ve všech osách patra jsou stejná okna jako v přízemí – včetně šambrány. Zde je však mezi dvojicemi oken v osách první a druhé od severu a od jihu rozestup mírně větší, než v přízemí. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Jižní průčelí je v prvním patře čtyřosé. Rozestup mezi osami první a druhou od východu je pouze nepatrný, mezi osami druhou a třetí a třetí a čtvrtou od východu širší a stejný. Ve všech osách jsou stejná okna, včetně šambrán, jako na východě. V přízemí je okno v ose první od západu. Osy druhá a čtvrtá od západu zde chybí, v ose třetí od západu je okno zazděné a šambrána ponechána. Protější severní fasáda je v patře rozdělena na osy stejně jako na jihu, pouze v ose třetí od východu je místo velkého okna drobné obdélné okénko. V přízemí jsou okna v osách první a třetí od západu. Dům má mansardovou střechu, krytou dvojitě kladenými bobrovkami. Na každé straně střechy jsou v její dolní části dvě střešní okna, v horní části jedno. Na západní straně jsou blízko hřebenu do střechy zasazeny dva zděné komíny.