kaplička

Kaple je zděná stavba čtvercového půdorysu, zasazená do terénu. Uprostřed jihozápadního průčelí je umístěn vstupní otvor, nahoře zakončený do segmentového oblouku. Dolní část vstupního otvoru sahá mírně nad terén. Jsou zde osazeny dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce. Jejich dolní a horní část je plná, střední prosklená. V dolní třetině křídel je zhruba čtvercová výplň, střední zasklení člení jedna vodorovná a dvě svislé příčle. Hořejšek zdobí sluncovitý motiv. Stěna se nad vstupem zvedá do trojúhelného štítu, lemovaného profilovanou římsou, plynule navazující na římsu hlavní, která obíhá celou kapli. Nad průčelím se zvedá hranolová věž, na jihozápadě doplněná dole po obou stranách šikmými náběhy. Kromě přední strany ji obemyká střecha. U nároží všech stěn věže je svislá lizéna, nahoře s římsičkou, nahoře je lizéna vodorovná. Na každé straně věže je v horní části zdi prolomen velký, půlkruhově zakončený otvor zvonice. Věž má jehlancovou střechu, krytou bobrovkami. V jejím vrcholu je zasazena hrotnice s makovicí, na které je umístěn patriarší kříž. Jeho ramena jsou ukončená do trojlistu, kříž zdobí po stranách svislého břevna stáčené motivy. Ve věži je zavěšen zvon. Jedinými členícími prvky bočních fasád a zadní strany je kromě hlavní římsy ještě sokl. Střecha má na jihozápadě (vpředu) sedlový tvar, vzadu se však připojuje k věži na způsob stanové střechy – střecha zde sahá až pod okenní otvor. Krytinou jsou bobrovky.