kaple Neposkvrněného Početí P. Marie

Kaple je postavená na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem, nároží jsou okosená a hlavní průčelí se vstupní osou je orientované k jihozápadu. Vstup do kaple je zaklenutý půlkruhovým obloukem a osazený dvoukřídlými dřevěnými dveřmi rámové konstrukce. Dveře, chráněné novodobou kovanou mříží, jsou v dolní části plné, v horní prosklené – stejně jako půlkruhový nadsvětlík. Vstupní osa je akcentována štukovým hlavním klenákem nad dveřmi a dvěma kanelovanými pilastry po stranách vchodu. Hlavní průčelí je ukončené trojúhelníkovým štítem, nad kterým se zvedá nízká atika, kopírující jeho tvar. Štít je po obvodu profilovaný odstupňovanou římsou a zdobený vpadlým polem se štukovým symbolem slunce či svatozáře. Jihovýchodní a severozápadní boční fasáda je prolomená dvěma půlkruhovými okénky, dosedajícími na průběžnou římsu, profilovanou simou. Valbová střecha je krytá bobrovkami, které jsou položené i na okrajích štítu. Ve vrcholu střechy je u závěru vztyčená šestiboká dřevěná lucerna se zvonem, která je ukončená oplechovanou cibulí, završenou makovicí s plechovým křížem. Lucerna je otevřená šesti půlkruhovými oblouky a má bohatě profilovanou korunní římsu.