činžovní dům

Řadový činžovní dům postavený roku 1912 je pětipodlažní o pěti osách. Architektonický charakter domu je narušen novými kovovými dveřmi v 1. podlaží. V krajních osách 2. podlaží vystupují arkýře, sahající až do 5. podlaží, každý s jedním třídílným oknem se světlíkem. Trojice středních oken je od 2. až do 4. podlaží rámována štukovým vejcovcem a čtvercovými poli se čtyřhrotou hvězdou uprostřed. Okna jsou od sebe odděleny sloupky, nadokenní římsy 2. a 3. podlaží mají trojúhelníkový tvar. V 5. podlaží jsou arkýře ukončeny balkonem, probíhajícím po celé šíři průčelím a balkonové zábradlí je zhotoveno z kovových čtyřhrotých hvězd. Okna jsou lemovaná vejcovci. Štít nad střední částí je zdoben dvěma ptáky, provedenými ve štuku a po stranách volutami. Interiér: Hlavní vstupní chodba je obložena zelenými kachlíky. Stěny jsou rozčleněny štukovými rámci a uprostřed stěn jsou proti sobě ve věnci stojící putti. Vestibulové dveře jsou dvoukřídlé a skleněné. Dlažba je z teracca. Hrany vestibulových stěn jsou ozdobně oplechovány mosaznými pásy. Kovové schodišťové zábradlí, tvořrící abstraktní ornament, je původní. Podesty jsou třídílné se světlíky z leptaných skel a s původními klikami. Dvoukřídlé dřevěnné bytové dveře se supraportou, mosaznými detaily a s ozdobně malovanými výplněmi jsou rovnež původní.