dům

Dům čp. 38 se nachází v optickém středu části obce Zadní Cínovec. Objekt je patrový se sedlovou střechou. Přízemí je zděné, omítané s profilovanými šambránami kolem oken, v patře je dům minimálně částečně hrázděný obložený typickým dřevěným bedněním, štít byl původně taktéž vyskládán štípaným šindelem, dnes nahrazen osinkocementovou šablonou. Jako střešní krytina sedlové střechy je použito plechových válcovaných šablon. Stěny jsou prolomeny okenními a dveřními otvory, severovýchodní okapní průčelí je v přízemí čtyřosé se vstupem v druhé ose zleva, v patře tříosé. Před vstupem je vyvýšená terasa orámovaná dřevěným zábradlím. Jižní štítové průčelí je v přízemí tříosé, v patře jsou po stranách pod dvou sdružená okna. Jedno okno je ve štítu. Jihozápadní okapní strana je v přízemí i patře čtyřosá. Na levé straně je seříznut dřevěný obklad a vystupuje hrázděné zdivo. Západní štítová strana má neosově rozmístěná obdélná okna v přízemí i v patře. Štít je obložen korodující plechovou krytinou.