dům

Zděný přízemní objekt je postavený na obdélném půdorysu. Jeho západní průčelí je opatřené hrubou omítkou, ve stěně jsou tři otvory. Vpravo a zhruba uprostřed je dvojité dvoukřídlé okno s vnějšími křídly v líci, rozdělenými dvěma vodorovnými příčlemi. Kolem oken je šambrána. V levé části stěny je drobný obdélný, na šířku orientovaný otvor. Mezi okny se nachází nápis „N 38 / GWN / A 1793“ (v druhém řádku je písmeno N provedeno obráceně). Trojúhelný štít je pobitý šindelem, tvořícím vodorovné pásy. Dolní okraj šindelů je obloučkovitý, v dolním pásu se střídají šindele s rovným dolním okrajem a delší šindele s přesahujícím obloučkovitým okrajem většího rozměru než v ostatních řadách. Ve štítu je celkem pět oken. V dolní části jsou to dvě dvoukřídlá okna s křídly, rozdělenými dvěma vodorovnými příčlemi. V horní části jsou dvě okna, umístěná dosti blízko u sebe a rozdělená do latinského kříže. Pod vrcholem štítu je ještě menší nedělené okno. Čtyřosé jižní průčelí má hladkou omítku. V osách první a druhé od západu (zleva) jsou dvoukřídlá dřevěná okna s vnějšími křídly v líci, rozdělenými dvěma vodorovnými příčlemi. Mezi okny je ve stěně vyhloubená půlkruhově zakončená nika, krytá zasklenými dvířky. V ose třetí od západu (blízko vstupu) je drobné obdélné okénko. V ose čtvrté od západu je umístěn vstup, dnes krytý novodobým dřevěným zádveřím se sedlovou střechou s plechovou krytinou. Na východě původně navazovala hospodářská část, z níž je zachována většina obvodového zdiva. Úsek přímo u domu byl zbořen a byla zde postavena obdélná přízemní přístavba, která se svojí pultovou střechou přimyká k východní stěně domu – v úrovni přízemí tak zakrývá jeho jižní část. Viditelná severní část, opatřená hrubou omítkou, je bez otvorů. Východní štít domu se čtyřmi okny pokrývají kosočtvercové šablony různých barev. V dolní části jsou dvě dvojitá dvoukřídlá okna s vnějšími křídly v líci, pod vrcholem pak dvě široká okna vedle sebe, tvořená dvěma nedělenými díly. V severní fasádě s hrubou omítkou jsou dva okenní otvory. Dům má sedlovou střechu, krytou plechem. V jižní straně střechy jsou zasazeny dva dřevěné vikýře. V obdélné přední stěně mají dvoukřídlé dřevěné okno, sedlovou střechu kryje plech. V hřebeni střechy domu, blíže východnímu štítu, je zasazen zděný komín.