věž Obřího pramene

Vodárenská věž stojí ve východní části obce, pojmenované Na Vypichu, na jihozápadní straně silnice na Jeníkov. Jedná se o čtvercový patrový podsklepený, původně hladce omítnutý objekt, postavený z převážně kamenného zdiva, doplněného v menší míře cihlami. Fasády jsou členěny hlavní fabionovou a kordonovou pásovou římsou – mezi přízemím a patrem. V severovýchodním průčelí jsou nad sebou dveřní otvory do suterénu a přízemí. Dolní je obdélný, horní je zakončený do segmentového oblouku. V patře je zazděné okno. V jihovýchodním průčelí je pod hlavní římsou oválné, na šířku orientované okno, pod ním okno zazděné. V zazdění se nachází soustava otvorů – nejspíše sloužících jako součást holubníku, táž soustava je i v přízemí. V suterénu je segmentově zakončený otvor. Na jihozápadní straně je vyvýšený terén, sahající k přízemí věže. To je bez otvorů, v patře je obdélný okenní otvor. V severozápadním průčelí je v patře zazděné okno. V zazdívce je malý průduch, který se opakuje i v přízemí. Věž má stanovou střechu krytou pálenými bobrovkami na husté laťování. Původně byl součástí věže tzv. trkač sloužící k čerpání vody, dnes však v interiéru není dochována žádná technologie.