špitál

Zděná čtyřkřídlá budova s vniřním dvorkem. S 9 osé, Z průčelí 10 osé, V 6 osé (4. okno od J zazděno). V hlavním průčelí uprostřed vystupuje patrový pětiosý rizalit s vstupem, zbytek stavby přízemní. Fasáda členěna soklem, římsami (podstřešní s profilací, mezi patry hladká). Na dvoře v patře pavlač v šíři 3 os podklenutá nízkými segmenty s kovaným zábradlím. V SZ koutě přístavek kotelny. Z dvorka v JZ koutě průchod valenou chodbou do zahrady, na J straně ke dveřím schodiště otočené k východu. Na Z zapuštěný vstup do sklepa se schody. Okna novodobá, některá s šambránami či ostěními. Některé dveře s pískovcovými ostěními, některé novodobé bez orámování. Nade dveřmi do zahrady v J průčelí nápis: Zhorzelo dne 1Z Avqvsti 1751 /rozvilina/ (g obnoveno chybně jako o). Střechy valbové, nad patrovou částí mansardová, kryté bobrovkami. Přístavek kotelny má střechu pultovou krytou vlnitými deskami. K domu na Z přiléhá pilířová brána s rovným překladem a novodobými kovovými vraty. Předmětem ochrany je dům čp. 265 a příslušný pozemek.