hrobka rodiny Hendrichovy a Švermovy

Hrobka stojí na severozápadním okraji hřbitova při ohradní zdi. Jedná se o drobnou stavbu na půdorysu kříže, sestávající ze střední obdélné části, k níž jsou po stranách přisazeny symetrické nižší přístavky. Fasády jsou provedené z režných pískovcových kvádrů. Střechy jsou sedlové, kryté pískovcovými deskami. Hlavní jihovýchodní průčelí je prolomeno sedlovým portálem, nad nímž je velké hrotité okno s kružbou. Štít je stupňovitý, s konzolkami po stranách a kamenným křížem na vrcholu. Zadní štít otevřený ve středu rozetou je trojúhelníkový, s pískovcovou kytkou ve vrcholu. Po stranách zadní stěny hrobky jsou úseky kovaného plotu. Boční stěny přístavků jsou otevřené drobnými okénky s kružbou ve tvaru čtyřlistu. Předmětem ochrany je hrobka na vymezeném pozemku.