Naxerova lávka

Naxerova lávka je tvořena dvěma mostovkami osazenými na třech zděných kamenných pilířích. Dvě mostovky obdobného tvaru jsou sestavené z nosníků, které jsou spojované nýty. Pochůzný povrch lávky tvoří prkna připevněná na mostovce. Ocelové zábradlí je vloženo do rámů z válcovaných nosníků spojených nýty. Jednotlivá pole jsou vyplněna ovály z plochých profilů, uprostřed s vloženými obručemi shodného profilu. Spoje těchto plochých profilů jsou nýtované. Pilíř na pravém břehu je vyzděný z opracovaných kamenných bloků. Nad úroveň pochůzné lávky vystupují dva pilíře ukončené kamennými deskami. Na severním z nich je osazena litinová tabulka s nápisem: "SADY / LEGIÍ" a na jižním: "NAXEROVA / LÁVKA / 1884". Středový pilíř lávky stojí v řečišti (parcelní číslo 4330/1, ale památková ochrana se na parcelu nevztahuje) a je vyzděný z kamenných bloků. Dolní část pilíře je šestibokého půdorysu, je ukončena římsou a s delšími stěnami vodorovnými s tokem. Horní část pilíře v užším průřezu je obdélného půdorysu a je vyzděna rovněž z kamenných bloků. Přístupová cesta k lávce vede na poměrně dlouhém náspu se svislými bočními stěnami vyzděnými z kamene. Po stranách se nalézá zábradlí obdobně zpracované jako na mostovce. Na přístupovou cestu, ani na zábradlí se však památková ochrana nevztahuje.