kostel sv. Markéty se zvonicí

Na severní straně protáhlé návsi uprostřed hřbitova obehnaného ohradní zdí (místy jen torzálně zachovanou) stojí nevelký dřevěný omítaný bezvěžový kostel sv. Markéty a jihovýchodně od něj při okraji hřbitova dřevěná stupňovitá polygonální zvonice. Trojlodní obdélná dispozice s trojboce uzavřeným presbytářem s obdélnou sakristií po jižní straně. Hladké stěny jsou členěny jen půlkruhově uzavřenými okny (na každé straně 2 v lodi a 2 v presbytáři).Střecha valbová, krytá šindelem. Osmiboký sanktusník s lucernou, jehlancovou střechou s makovicí a křížkem, celý krytý plechem. Sakristie na jižní straně zděná obdélná, se štukovou výzdobou stropu, s dřevěným portálem s letopočtem 1770. Střecha mansardová, krytá šindelem, s profilovanou dřevěnou římsou. západní průčelí kostela má svisle bedněný štít z úzkých prken, zděná část má asi v polovině výšky znatelný ústupek, v ose stěny vstup segmentově zaklenutý s šikmo bedněnými dveřmi s romantickým kováním. Nad ním okénko, jež je v horní části vyříznuto do římsového šikmého podseknutí. Na jižní straně obdobný vstup i dveře. Dřevěná zvonice je umístěna před jihozápadním průčelím kostela. Přízemí tvoří půdorysný čtverec s okosenými rohy. Stěny jsou z vertikálně kladených, přelištovaných prken. Přízemí kryto osmibokou jehlancovitou střechou, pokrytou šindelem, z níž vybíhá hranolová zvonice, rovněž z vertikálně kladených a přelištovaných prken. Ve dvou protilehlých stranách je po dvou obdélných oknech. Vížka je ukončená jehlancovou šindelovou střechou. Vstupy ze tří stran.